Δράσεις / Προγράμματα

Ημερα Αγκαλιας

Ημερα Αγκαλιας Ημερα Αγκαλιας Ημερα Αγκαλιας Ημερα Αγκαλιας Ημερα Αγκαλιας Ημερα Αγκαλιας Ημερα Αγκαλιας Ημερα Αγκαλιας

Ημέρα Αγκαλιάς! Μια μέρα αφιερωμένη σε μια τρυφερή επαφή που μας γεμίζει ενέργεια και ευτυχία! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στο ρήμα "αγκαλιάζω" υπάρχει η λέξη "ΖΩ"!

Κάθε 21 Ιανουαρίου όλοι οι άνθρωποι της Γης αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους. Μία αγκαλιά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ωφελεί τη σωματική και πνευματική μας υγεία.

Η ιδέα προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.
Οι ειδικοί θεωρούν την αγκαλιά ως το καλύτερο φάρμακο, αφού τα οφέλη της είναι πολλά και έστω και μία αγκαλιά μέσα στην ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί τονίζουν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας (όπως η ωκυτοκίνη). «Η θετική συναισθηματική εμπειρία της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις», λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γιαν Άστρεμ, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στο Λίνκεπινγκ της Σουηδίας.
"Εσείς ακόμα να πάρετε κάποιον αγκαλιά;"

Πηγή: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς -Γιατί τη γιορτάζουμε και πού ωφελεί | iefimerida.gr